Wednesday, March 19, 2014

Thursday, January 23, 2014

Pengganti The Inheritors

Assalamualaikum!

Seperti biasa, Che Paroh ni kalau cuti panjang lepas tu termenung sana, termenung tak sini, kalau tak masak basuhbaju, kalau tak basuh baju google resipi baru kalau sampai tahap taktau nak buat apa memang ke mozilla firefox sehingga terjebak ke tengok cerita korea baru -_-

Selepas fenomena The Heirs atau The Inheritors, alaaa yang Lee Min Ho hensem dan Woo Bin  gagah tu aku pun try usha cerita yang mana tau mungkin sehebat I Hear Your Voice. Kenapa tak review The Heirs? Alaaa malasla, pertama sebab rasanya sume dok gila tengok citer tuh dan dah lama pon, dan cerita die bagi aku ending dia macam kurang perisa sikit so malas la. *satlagi kene bash dengan peminat inheritors.

Sooo, what kind of drama this time?
 

 Yup. Mesti ada yang macam eeeii sapa ni? macam bosan je. Dahla heroin rambut pendek. Sabaq, sabaq. Aku first time tengok pon macam eh, macam kenal je awek rambut pendek ni, yang hero tu Dong Wook alaaa ada masuk Running Man dua tiga kali jugakla. 
Fikir punya fikir... rupanya awek rambut pendek ni



 

hah kau. lawos gilos. biasanya watak die memang sangat feminin dan besenya watak gadis desperados atau yang kejam gila memang hak milik die, tapi tengok lakonan die dalam citer Wild Romance nih memang sangat-sangat lain, dan sangat-sangat fun!

Cerita wild romance ni kira basically pasal baseball. Dua Pasukan Penting la kiranya, yang hero nih Pasukan Red Dreamers tapi perangai nauzubillah jahatnya, pantang marah habis semua die belasah tapi dia telah dengan jayanya dilambung oleh Si Young yang cantiknya first time dorang jumpa. Dan kejadian tu masuk internet dah alang-alang Dong Wook ni pemain baseball yang sangat femes. Si rambut pendek ni rupanya keje bodyguard yang ada pengalaman Judo so memang pantang kene usik habis la si heroin ni kejekan. Yang bestnye cerita ni, biasanya drama akan fokus lebih kepada watak utama tapi cerita ni sangat seimbang sebab watak2 lain rasanya banyak jugak cerita dia, yang penting kalau tengok, mohon fokus kat kawan die yang takdak life bercinta dengan manager Dong Wook, sangggaaaatttt senget! haha

Ending? Alaaa, nant spoil. Most importantly, the ending will be impactful enough to make you smile after watching the whole episodes. Peminat Jessica Girl's Generation, ha, awek anda dok ada dalam citer ni. So, pendek kata lepas tengok The Inheritors taktau nak tengok apa bolela try usha. Wild Romance :3

comel comel comel
comel kuasa dua
hah kau bodyguard terbaek dari ladang.
the most outrageous but funniest of all scenes

Selamat Menonton :3

Thursday, January 16, 2014

Warkah Terakhir



Assalamualaikum.

Orang kata, kalau dekat bau taik, kalau jauh baru nak tersua-sua cari bau bunga.
Apa yang pasti, dah tiga tahun bukan sekadar sahabat tapi mungkin lebih pada tu hubungan kita, tapi alhamdullilah belom pernah perang besar. hikss.

Dalam tahun pertama fara kenal ti,
fara belajar apa yang ti suka apa yang ti tak gemar,
fara mula tahu yang ti takut katak sedangkan ti tak tahu fara semut pon takot -_-
fara mula cuba nak rapatkan diri dengan ti walaupun katil kita masih jauh.


Bila tahun kedua,
dan bila katil kita dah digabungkan,
rasanya masing-masing dah paham citarasa masing-masing,
fara selalu tengok movie malas pakai headphone sejak masuk tahun 2,
ti sebok dengan lagu faizal tahir pagi petang siang malam,
ti kalau letak kepala je hambooii kemain cepat lena, menyampah tau tengok!
tapi, setiap kali ti stress ti nak marah,
tengok cara ti masuk bilik pon fara dah tahu.


Masuk tahun ketiga,
Fara tau ti suka makan apa, dan ti tak pernah lupa fara *kenkadang -_-
setiap kali fara keluar makan fara akan beli something. sebab apa?
sebab fara nak ti rasa apa yang fara rasa, mungkin sebab fara dah rasa ti sebahagian dari fara
ti suka tipu, SELALU
"marah ke" 'tak'. "lapar tak" 'tak'.
tapi ti lupa, fara dah tiga tahun kenal ti, senang sangat aih nak detect ti tipu
Masuk tahun ni, kita dah berjaya pergi McD, SKSSJ, Pasar Seni, KL, Melaka
tapi kita tak pernah pergi shopping lagi :(

Terima kasih.
Sebab selalu teman fara time fara takot nak pergi tandas.
Sebab selalu tunggu fara bila fara balik lambat.
Sebab selalu ada bila fara pergi fac dan bila semua orang tinggalkan fara.
Sebab selalu teman fara bila fara tak boleh nak tidur.
Sebab selalu ingatkan fara untuk jangan turun sebab monyet banyak.
Sebab selalu dahulukan fara lebih pada orang lain.
Sebab sanggup plan birthday fara bila orang lain lupa.
Sebab sentiasa jadi pendengar terbaik, pasal dia, pasal classmate.
Sebab sudi tidur sebelah fara, jaga aib fara dan sayang fara lebih dari segalanya.
Sebab sudi tinggal dengan fara bukan setahun, tapi tiga tahun.

Andai kata fara bukan yang terbaik,
Andai kata tersilap kata, tertengking atau terhina ti,
Andai kata fara tak ada waktu ti perlukan fara,
I am so sorry.

Ti ingat kan manusia yang mampu buat fara moody, nangis tak memasal, gembira macam bengong kalau dia ada, fara nak ti tahu, ti lebih penting pada dia. sebab dia pon tak mampu buat fara sedih macam ni :) 


I love you, no one would ever replaced you, and please take care as we'll be meeting each other, insyallah.

Friday, December 20, 2013

Untuk Orang Nun Jauh Di Sana


Happy btday.
Selamat Hari Lahir.
Saengil Chukka Hamnida.

Usually I'll put up some pictures here and there to reminisce the special moments when we were together.
Unfortunately,
I've lost my hard disk,
and both of us never actually took any picture when we went out -_-
we spend most of the time talking and recalling that we might forget to pose for some memories
and if I were to put our "school" pictures,
I assure you both of us are not ready to post up that disastrous look :p

But I know,
without all those pictures,
I've been here knowing you for almost 8 years,
without all those peace and duckface thingy
You've always been the one and only Sha to me,
and without all the time to be spent together
we are never going to forget each other, Insyallah.

Dear btday gurl, be a good dentist, seek for the best post ever in the hospital and May Allah bless you throughout your journey of life.

nah, kek sebijik.


i love you sha, and sorrrrrrrrrrrrryyyyyyy :(

Wednesday, December 11, 2013

12.12.13


There were times when you said you were not pretty, but to me
 you're one of the prettiest gurl I've ever laid my eyes upon,
In and out, you are PRETTY.

Sometime you get sad upon listening to what stupid people said, but to me
there's always a reason why Allah created you, and to me, to fns, to wan, you are just perfect.

Your smile, the same exact smile
Your laugh, the same giggly laugh
Your craziness, the shiwatype of craziness
Your drifter spirit, the SamesulYusoff kind of drifter
Irreplaceable, no one could do that.

So on this special day, the day you are born,
I would like to say thank you,
for everything,
for being there,
for knowing us, playing with us, studying with us,
for every single pictures we create.




Dear birthday girl,
They love you, We love you and of course I love you.
Saengil chukka hamnida XD





Friday, November 8, 2013

Menakutkan tapi Berbaloi

Helloooo again. 

iye, iye tau esaimen banyak, sekejap je post, sekejap je. lepas ni bukak sem nan hado nak hapdate-hapdate semua. 

so, hari tuh dah review cite korea sebijik, hari nih sementara ada masa nak review one interesting, new favourite drama. muahaha. 

MASTER SUN. haaaa, sapa dah tengok? bagus kalau dah tengok, yang belom tengok takpe, take your time sebab cerita ni memang memerlukan minat dan PERASAAN BERANI yang tinggi. Dari tajuk kalau tak tengok sipnopsis dengar macam romantis2, macam matahari yang menyinar, NO. cerita ni walaupon romantis, nak ke romantis tu hoooooiii mau tercabut jantung. 

abaikan jari jemari di belakang itu kalau lemah semangat
Cerita ni kira story mory pasal seorang perempuan yang mempunyai kebolehan untuk nampak bende yang tak sepatutnya dilihat oleh mata manusia. mungkin kesan kemalangan, die memang diselubungi dengan menatang-menatang yang kalau tak cukut kuat boleh membuatkan penonton terkejut dan mungkin terbawak-bawak sampai ke dalam alam mimpi -_____- 

pernah tengok cite Pasta? hah, itu la pelakon heroin die. dalam citer pasta kemain cheep, cheeff, masuk citer ni memula kemain serabai, yela sebab tak biasa nampak mende tu, sampai ada tahap takleh beza die ke hantu. tapi dah alang-alang jumpe pakwe semart, gila kau nak serabai.

Dalam banyak-banyak lelaki, hanya lelaki SUPER kaya, CEO syarikat -___- ni yang kalau tersentuh perempuan nih bayangan atau hantu tu lenyap sekelip mata. sapa taknakkk hoiii. so, kira pendek kata lelaki nih mampu jadi pelindungla supaya perempuan ni tak takot sangat.
dan heronyee yang jadi hero citer Ghost kalau tak silap, henseng kemain.


mula-mula tak berapa nak berani sangat nak tengok cerita nih, sebab hantu die time movie preview tuh bolela tahan kalau nak buat luruh jantung. tapi mengenangkan mungkin cerita die ala-ala Supernatural tak berapa nak takut, maka beranikanlah jugak nak tengok. malangnyaaa, hantu die urrrmmm... urmmmmm... 

tidak lawak.
this is why I hate dolls -___-
tak rasa nak gelak langsung
antara scene tak payah tutup muka dan mata
GILA TAK LAWAK.
okaylah, sila decide sendiri. untuk aku memang banyak scene aku pejam mata dan naseb baik tengok kat rumah, kalau tengok kat kolej mau berbulan tak keluar malam. ini adalah CEBISAN hantu, banyak sebenarnya aku malas nak letak, kang empunya blog pon takot nak bukak blog. kepada yang minat kemunculan mereka-mereka ini, silakan menonton, taklah takut sampai menangis tak benti tapi tak bosan sangat :)

yang penting, yang penting SUWEEEEEEEEEEEET. muahahaha. 



 



hee, oklah malas la nak review semua kang ada yang mencarut kang marah aku spoilkan cite. silalah menonton kalau ada masa, antara movie berhantu yang notzz badzz. Kepada peminat abam2 ensem selain hero ni, dan mungkin peminat incik Infinite L. silakanlah menonton :3




okaylah. sebagai penutup ceritera movie review ni apa kata kita tutup dengan selfie2 mereka ini. -_-
 dan thank you cik google atas ihsan gamboooo :3





Tuesday, November 5, 2013

Cik Paiin, the sparkling Mrs Bride.

Well hello there.

Assalamualaikum semua, kepada yang bercuti weekend lepas, yang bercuti sampai semalam dan yang bercuti macam kite sampai ke minggu depan*muahaha, Selamat Bercuti semua.

Apa perasaan kita kalau dapat tahu yang kawan sekelas nak kawen?

Gila tak suka??! time tuan empunya badan serahkan kad, amboooii berseri-serinya muka die, hilang terus aih kegarangan dan ketabiatansukamenjeling tu hah. Dek kerana nak jugak berkongsi kegembiraan cik Paain yang sememangnya sangat hot, bukan setakat di kolej, malahan di kelas, dan fakulti tidak ketinggalan di FESBUK. itu confirm. makanyaaa, aku yang belum dalam sejarah merantau jauh-jauh ni, paling jauh pon kajang =.= merantaulah kami, konvoi berbuah-buah kereta demi nak sampai ke Johor untuk Cik Paiin kesayangan hati ni hah. 

mula-mula macam berat sikit nak pergi tapi.......................

 haaaaa... tantek kannnn??? nak nangis tengok gambar comel cenggini, makanya tak kira selak2 almari jumpe baju, gosok tudung terus bergerak nak pergi tengok cik adik manis bersanding. tambah pulak pengapitnye pon kemain berseri2, baju sikit punya lawa, lagi berkobar-kobar nak sampai.

rasanya yang bergambo ni majoriti ni nak naek pelamin ;)

yang tak suka berdiri macam orang lain tulah cik pengapitnye hah

nak roboh pelamin hah, ini baru separuh ni hah

MRS Bride. most beautiful bride i've ever laid my eyes on :)
 dan kepada itu incik yang kasi pinjam rumah die untuk kami sekampung solat dan meriuhkan rumah teghima kasih bebanyoookk. bilik u comelzz uoollzz kalah gegurlz ;')

terima kasih incik. *abaikan tudung segi empat itu =.=

anak gadis TESL di rumah incik *ad org pejam mata -_-
Kepada cik Paain,
Jadi isteri yang baek, takmoh jeling-jeling macam kitorang kene, nanti cik hasbeng marah. semoga perkahwinan ini kekal hingga ke Taman Syurga. Time kasih sudi jemput sampai sekelas ke hari bahagia awokkz. Kami, bebudak TESL, leb u vey much. :)

Kepada geng-geng konvoi,
Sangat gila, sangat senget, walaupon wan takde agak terasa kehilangannya *apesal pelik ayat ni, tapi alhamdullilah, a day well spent with my lovelies :)



ihsan gambar dari ENCIK PAHMI, CIK NOWA, CIK TIQAH dan CIK FENES :)
oklah nak sambung esaimen di cuti yang tak berapa nak cuti ni. hav a nice day uolss